Heeft men met AirGummen vervorming van een stalen of ijzeren plaat ?

Neen, helemaal niet. AirGummen vervormt geen harde ondergronden. Het geeft zelfs die zuiverheid die men moet hebben om terug een grond perfect te kunnen aanbrengen.

Heeft men dan compleet geen nerfstructuur met AirGummen ?

Met AirGummen kan men naargelang de houtsoort zo goed als geen nerfstructuur hebben. Het oppervlak geeft een glad gevoel aan. Sommigen mensen willen wel wat nerfstructuur in hun bv. raamkozijnen, deuren of ….. Dit kan men door een hogere druk ook bekomen.

Maakt AirGummen véél stof ?

  • Het stof dat bij houtreiniging wordt bekomen hangt af van wat er van het oppervlakte van het hout wordt afgeblazen. Wat er wordt verwijderd verpulverd en veroorzaakt de stofvorming. Dit stof kan worden verwijderd met een stofafzuiging.
  • Bij steen wordt géén stof veroorzaakt in tegenstelling met zandstralen ! Het stof wordt bij AirGummen onmiddellijk gebonden met een beetje water. Het oppervlakte wordt ook niet zo hard beschadigd.

Kan je ook natuursteen met AirGummen proper maken?

Dit kan perfect zolang men met harde steensoorten heeft te maken. Arduin of blauwe hardsteen kan je perfect reinigen met AirGummen ! De steen ziet er zo goed als nieuw uit !

Wat gebeurt er na het AirGummen van het hout ?

Op dat ogenblik staat het hout met alle poriën open ! Het hout is nu heel gevoelig voor vlekken van allerlei soort. Men kan het hout op verschillen de wijze behandelen.

  • Oliën met vervolgens één of meerdere lagen vernis.
  • Kleuren in één of andere grijstint en vervolgens vernissen met twee componenten vernis op waterbasis.
  • Aanbrengen van een basislak waardoor de eventueel vrijgekomen looizuren worden geneutraliseerd. Vervolgen afwerken met twee componenten vernis op waterbasis. Hierdoor wordt de natuurlijke kleur van het hout behouden.

Wat gebeurt er na het AirGummen van steen of beton ?

Hierna wordt de steen of het beton geïmpregneerd met een product tegen vervuiling, vochtindringing en andere stoffen die de steen een ander uitzicht zouden kunnen geven. Deze impregnatie dient op de 5 jaar te worden herhaald ! De stenen of het beton blijven na het impregneren ademen !